Je denkt misschien niet meteen aan afvalbak huren als je je huis gaat schoonmaken, maar toch is dat wel iets wat op je prioriteitenlijstje zou moeten staan. Toen ik de jaarlijkse grote schoonmaak in mijn huis ging uitvoeren, in combinatie met een nieuw belangrijk deel in mijn leven, kon ik die afvalbak goed gebruiken.

Afvalbak huren vergemakkelijkt het schoonmaken

Een afvalbak huren kan meer toevoegen dan je denkt. Als je denkt aan afvalbak huren, denk je misschien aan groot bedrijfsafval. Het gaat in grote hoeveelheden de container in, zodat je het maar kwijt bent. Toch werkt dat waarschijnlijk in het dagelijks leven ook zo. Als je thuis bezig bent met de grote schoonmaak, zoals ik laatst deed, kan een afvalbak huren ook de uitkomst zijn.

Vooral als je in een dorp woont

Als je in een dorp woont is een afvalbak huren helemaal een uitkomst. In grote steden wordt afval iedere dag opgehaald, en je kunt er altijd wel ergens mee heen. Ook grofvuil kun je gewoon aan de kant van de weg zetten, en het wordt opgehaald. In een dorp is dat wel anders. Je hebt één container waar je alles in moet zien te proppen, en als je mazzel heb vergeet je het niet eens per week of twee weken aan de kant van de weg te zetten zodat de gemeente het komt ophalen. Als je het wel vergeet, kun je weer twee weken wachten. En waar ga je dan heen met al je afval? Je bent bijna genoodzaakt om minimalistisch te leven en niks weg te gooien. Een afvalbak huren in een dorp is dus helemaal ideaal.

Afvalbak huren in de grote stad

Ik heb altijd in een dorp gewoond waar deze struggles real waren. Nu ben ik naar de grote stad Amsterdam verhuisd. Het bevalt me prima, zeker met het afvalsysteem. Toch heb ik wel een afvalbak gehuurd voor de grote schoonmaak, en omdat mijn vriend bij me is komen wonen. Je kunt je voorstellen hoeveel troep daarbij mee komt. Er moest heel veel weggegooid worden, en hoewel het allemaal goed geregeld is in Amsterdam, was het een goed idee om een afvalbak te huren. We haalden hem op bij het afgiftecentrum en reden naar huis om aan de verhuizing en de schoonmaak te beginnen. Het was het begin van een mooiere toekomst. Hoe gek het ook klinkt, daar heeft afvalbak huren wel aan bijgedragen!