Douglasvision is een houtsoort. Het is een soort lariks, blank hout dat heel goed is voor allerlei dingen. Zelf heb ik het gebruikt om mijn nieuwe huis mee op te knappen, en ik ben enorm bij dat ik Douglasvision heb ontdekt. Lees er in deze blog meer over.

Een nieuw huis met nieuwe mogelijkheden

In mijn vorige huis was ik erg gelukkig. Huisje, boompje, beestje: het was er allemaal. Toen ik voor mijn werk overgeplaatst werd naar de andere kant van het land, zat er niets anders op. Óf ik moest mijn geliefde baan opzeggen, of verhuizen. Ik heb voor het laatste gekozen. Op het begin was ik bang dat mijn avontuur zou mislukken, maar tot op de dag van vandaag zou ik het iedereen aanraden. Met Douglasvision hout maakte ik mijn huis helemaal eigen.

Douglasvision als tuinhuishout

Het eerste waar ik graag mee aan de slag wilde in mijn nieuwe huis, was de tuin. In mijn vorige huis had ik niet zo’n grote tuin als ik in dit nieuwe huis had. Daar moest ik optimaal van kunnen genieten. Ik kwam bij Douglasvision terecht. Daar hebben ze verschillende soorten tuinhuisjes (kant en klaar), maar je kon ook zelf aan de slag. Het laatste zag ik als een echte uitdaging, dus kocht ik Douglasvision hout om zelf iets in elkaar te klussen. Het resultaat mocht er echt wel zijn. Ik zit regelmatig in de tuin. Als het regent in het huisje, en met zonneschijn ervóór.

Douglasvision als interieurontwerp

Het hout van Douglasvision gebruikte ik niet alleen om de tuin mee op te knappen. Ook het interieur zou ermee opgeknapt worden. Ik maakte een bijzettafeltje, een trapkast en een voetenbankje. Het bijzettafeltje werd versierd met een landelijke plaat waar ik kaarsen en bloemen op zette. De trapkast werd gevuld met allerlei lekkers voor als mensen langs zouden komen, of zelfs zouden blijven slapen. (Want hé, als je het hele land doorkruist, moet er wel iets lekkers te wachten staan.) Mijn voeten rusten regelmatig op het voetenbankje van Douglasvision hout. Mijn volgende stap is om een open haard aan te leggen. Waarschijnlijk verbrand ik daar geen Douglasvision hout in, dat zou zonde zijn.

Al met al ben ik dus erg gelukkig in het oosten van het land. Ik kan genieten van de landelijke sfeer, mijn geliefde baan uitvoeren en gasten ontvangen in mijn drie keer grotere huis dan in het westen. Fantastisch!