Waar je ook heen gaat, het is altijd fijn om een tas mee te nemen. Ook als je niet zoveel spullen mee hoeft te nemen voelt het alsof je meer controle hebt over de spullen die je wel meehebt: je sleutels, telefoon en portemonnee vallen al snel uit een jas- of broekzak. Buiten die functionaliteit zijn tassen ook nog eens heel belangrijk voor je stijl en uitstraling. Met een cowboysbag tas heb je een mooie stevige tas van prachtig materiaal waar al je spullen in passen!

Over cowboysbag

Het merk wat uiteindelijk de mooie tassen van cowboysbag ging produceren komt oorspronkelijk uit Amsterdam. Daar werd in 1980 het merk cowboysbelt opgericht. Het merk was gericht op het gebruik van kwalitatief en natuurlijk leer. Eerst maakten ze alleen riemen, maar later werd de collectie uitgebreid met tassen en accessoires. De tassen kregen de naam cowboysbag. Het merk staat voor kwalitatief hoogwaardig leer, een stoere uitstraling en een mooie vintage look.

De tassen, portemonnees en riemen zijn allemaal ‘made to use’: dit betekent dat het leer zo is gemaakt dat de producten alleen maar mooier worden naarmate je ze langer gebruikt. Leer vormt zich al snel naar de gebruiker, en gebruikssporen vormen mooie herinneringen en geven de producten karakter. Zo is niemands cowboysbag tas hetzelfde. Door het herkenbare gevoel en de prachtige unieke uitstraling van de producten van het merk, werd het al snel steeds bekender. Omdat ze zo herkenbaar zijn door het mooie leer hebben ze een heel eigen imago en heeft iedere tassenliefhebber wel een echte cowboysbag tas nodig!

De cowboysbag collectie

De collectie van cowboysbag bestaat uit tassen, portemonnees, riemen en andere accessoires. Er zijn specifieke modellen voor dames en heren, maar door de prachtige klassieke uitstraling van het leer kunnen ze natuurlijk ook altijd als unisex gebruikt worden. En de producten zijn natuurlijk niet alleen voor cowboys. De naam refereert aan de gedurfde en vernieuwende aanpak op het gebied van bijvoorbeeld de wassingen en kleuren van het leer. Er wordt bij cowboysbag alles aan gedaan om het leer een mooie, stoere en herkenbare grove uitstraling te geven waardoor de tassen zo populair waren. Zonder ten koste te gaan van de kwaliteit wordt er bijvoorbeeld een cementmolen gebruikt om precies het juiste effect op het leer te krijgen. De kleuren, de vintage ‘gebruikte’ look, de ruige afwerkingen, maar zonder beschadigingen want het hoogstaand kwalitatieve leer van cowboysbag kan gelukkig wel tegen een stootje!