Een boot hebben is natuurlijk hartstikke leuk, zeker nu het weer steeds mooier wordt! Lekker met je familie of vrienden een stukje varen en genieten van de zon, er is weinig zo ontspannend. Het enige jammere aan een boot is alleen al dat onderhoud: roestigheid, het verven, enzovoort. Met aluminium boten is dit allemaal niet nodig!

Wat zijn aluminium boten?

De naam spreekt natuurlijk wel voor zich: aluminium boten zijn boten van aluminium. Het klinkt misschien raar, omdat veel boten ofwel van hout ofwel van kunstmatig materiaal zoals polyester gemaakt worden. Maar ondanks dat het er misschien niet zo traditioneel uitziet, zijn ze ontzettend handig! Aluminium boten zijn onderhoudsvrij en vrijwel onverwoestbaar. Omdat aluminium sterk maar toch licht van gewicht is, kan er met weinig vermogen toch een hoge snelheid worden gehaald. Dit maakt varen vaak een stuk gemakkelijker. Vaak zijn aluminium boten ook zelflozend en onzinkbaar. Ideaal dus!

Voordelen van aluminium boten

Vergeleken met boten gemaakt van staal, hout of polyester hebben aluminium boten veel voordelen. Een aluminiumboot is afgesloten met een laag oxide. Hierdoor vervaagt nooit de kleur en roest de boot nooit, wat heel veel onderhoudt scheelt en wat betekent dat je de boot nooit hoeft te verven. Ten opzichte van een stalen boot is aluminium wel 55 tot 60 procent lichter. Dit is niet alleen heerlijk op het water en met het besturen van de boot, maar het is ook nog eens heel handig als je de boot een keer in of op de auto mee wil nemen als je eens ergens anders wil varen.

Bij polyester is men bij het ontwerpen en maken van de boot vanwege de verdeling van het gewicht gebonden aan standaard mallen. Hierdoor kunnen de boten niet altijd helemaal worden aangepast aan je persoonlijke wensen. Maar met aluminiumboten, vanwege het ontzettend lage gewicht, zijn er geen mallen nodig waardoor er veel meer aan de boot aangepast kan worden. Daarbij zijn aluminium boten vrijwel onverwoestbaar. Ze zijn bestand tegen elk type weer waardoor je ze het hele jaar in het water kan laten liggen. Geen paniek meer dus, elke keer dat het regent, sneeuwt, hagelt of onweert! Met aluminium boten haal je op het water – wat ook de zee kan zijn – een snelheid van wel 80 kilometer per uur.

Zo klaar

Als al deze prachtige voordelen je nog niet hebben overtuigd omdat je graag snel een bootje wil voor het warme weer voorbij is – maakt je vooral geen zorgen. Vanwege de simple designs kun je aluminium boten al binnen 3 maanden binnen hebben!