Na een ongeluk of ongeval wil je je natuurlijk voornamelijk kunnen focussen op opknappen en genezen, en daarna zo snel mogelijk weer terugkomen in je oude ritmes. Dan heb je weinig tijd en energie om je ook nog eens druk te maken over de schade die je bij het ongeval hebt opgelopen en hoeveel dit je allemaal gaat kosten. In zo’n geval is het handig om te investeren in een schade letsel advocaat. Dit kan een echte uitkomst zijn!

Wat is een schade letsel advocaat?

Als je wordt aangereden of op een andere manier verongelukt en hierbij gewond raakt, wordt er gesproken van letsel. Als je kosten maakt door deze schade en door het ongeval, lijdt je letselschade. Dit zijn bijvoorbeeld rekeningen van behandeling van de huisarts, fysiotherapeut of specialist, maar ook misgelopen inkomen omdat je bijvoorbeeld niet of minder kan werken door de schade. In dit geval kun je de schade verhalen met behulp van een schade letsel advocaat bij de partij die voor het ongeval verantwoordelijk is. Vaak willen personen hierin niet meewerken omdat de twee partijen het niet eens kunnen worden over waar de schuld lag en wie wat aan wie verschuldigd is. Ook is het lasting om, zelfs na het maken van zo’n overeenkomst, zelf de letselschade te berekenen en de schadeclaim te vormen. Dan is het handig om hier een tussenpartij bij te betrekken, zoals een schade letsel advocaat.

Waarom een schade letsel advocaat?

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw schadeletsel te berekenen en te verhalen bij de verantwoordelijke partij. Buiten een schade letsel advocaat is er ook te optie om te kiezen voor een letselschadebureau of een rechtsbijstandsverzekeraar. Er wordt vaak voor een van de laatste twee opties gekozen, omdat men denkt dat een schade letsel advocaat veel duurder is. Niets is echter minder waar: een schade letsel advocaat hoeft je namelijk niets te kosten.

Na een ongeval, hoe ernstig ook, krijg je altijd in enige mate te maken met een financiële én emotionele nasleep. Je maakt je zorgen over de financiën van de hele situatie, maar het is moeilijk om hier een goed oog op te houden als je nog herstellende bent, niet alleen lichamelijk maar ook van de schrik. Ook weet je zelf vaak niet waar je precies allemaal recht op hebt en hoe je ervoor zorgt dat je dit allemaal vergoed krijgt. Een schade letsel advocaat kan je hier goed en professioneel bij helpen. Een schade letsel advocaat heeft namelijk ervaring, en de benodigde diploma’s om het allemaal gratis voor je uit te zoeken!