We hebben tot nu toe een fantastisch voorjaar achter de rug. We hebben al vele stranddagen gehad en dagen dat je lekker aan en op het water kan bivakkeren. Één van de leuke dingen die op het water kan doen is lekker stunten met je wakeboard. Tijd doorbrengen op je wakeboard is afgelopen jaren een populaire bezigheid. Het is ook super spannend om te zien. Meestal worden op de hekgolf van de speedboat waar je achter hangt enorm coole stunts uitgehaald. Vaak worden er met een wakeboard meerdere saltos uitgehaald waarna er soepel geland wordt op het water. Het is even oefenen maar het is een sport voor iedereen.. Maar waar let je op bij de aankoop? Lees snel meer!

De aankoop van een wakeboard

Er zijn bij de aankoop van een wakeboard best wat zaken waar je op moet letten. De verschillen zitten in hoe het wakeboard gaat gebruiken en vooral hoe getraind je bent in het beoefenen van deze sport. Hoe heeft vooral te maken met de wakeboard parken die er inmiddels zijn. Een park heeft een soort kabelbaan ingebouwd die met behulp van een motor je voortsleept en je zodoende je stunts kunt uitoefenen. Dit is toch net even anders dan dat je achter een speedboot hangt. Er zit dus ook verschil in het wakeboard. Je hebt er die meer geschikt zijn voor achter de speedboot. Deze zijn vaak wat stijver gebouwd zodat je met wat meer gevoel je stunts kunt uitoefenen, in een park maakt die stijfheid dat ze at moeilijker te besturen zijn. Ben je beginner dan kun je ook een allroundboard aanschaffen. Die zijn geschikt voor alletwee de disciplines. Het wakeboard voor de beginner is ook wat minder stijf. Hierdoor is deze wat makkelijker onder controle te houden met heb je iets minder gevoel bij het doen van stunts.

De bindingen bij je wakeboard

De bindingen zijn ook een belangrijk element bij je wakeboard. Het bepaald hoe veel gevoel je bij je board hebt, maar ook of die makkelijk door meerdere mensen te gebruiken zijn. Deze twee zaken zijn precies de twee belangrijke elementen waar je je keuze met betrekking tot de binding op baseert. Je hebt bindingen waar je met meerdere schoenen met verschillende maten makkelijk in kunt. Ben je beginner en wil je met meerdere beginners gebruik kunnen maken van het wakeboard dan is dat bij uitstek geschikt. Zo niet dan kun je een binding met schoen eraan vast aanschaffen. je zit hier wat strakker in waardoor je veel meer gevoel hebt met het board en zodoende makkelijker je tricks kunt uitoefenen.