Als je in de bouw werkt dan weet je dat goede werkkleding een verlengstuk is van je gereedschap. De echte vakmensen kiezen met betrekking tot hun werkkleding echt voor kwaliteit en functionaliteit en zijn daarom ook graag bereid hier iets meer voor te betalen. De producenten hebben daarom de focus op kwaliteit en functionaliteit en investeren hier veel in. Door veel te innoveren hebben een aantal producenten zelfs patenten ontwikkeld waarmee ze onderscheidend zijn in de markt. Je kunt daarom best wel stellen dat er op het vlak van werkkleding veel te kiezen is. En dat je je best goed moet inlezen alvorens je tot de juiste keuze kunt komen. Lees daarom snel verder.

De werkbroek als onderdeel van werkkleding

De werkbroek is één van de belangrijkste onderdelen van de werkkleding. Als je aan het werk bent draag je gereedschap bij je vaak via de broek. Hierin is de functionaliteit dus essentieel. Voor ieder vakgebied is er een broek beschikbaar. De verschillen zitten in de functionaliteit en kwaliteit. De ene vakman of vrouw heeft meer behoefte aan het kwaliteitsaspect. Dit omdat er bijvoorbeeld behoefte is aan veel bewegingsvrijheid of sterk materiaal op delen die flink onder druk komen te staan. Een kwalitatief sterkere broek is vaak wel wat minder flexibel doordat de stof wat stugger is. Er zijn ook producenten die een patent hebben op het materiaal. Zo heeft Snickers een speciale flexibele stof die heel sterk is. En bewegingsvrijheid en sterk dat is in de werkkleding een fantastische combinatie. Verder zit de functionaliteit voor de timmerman bijvoorbeeld in een hamerlus en spijkerzakken. De hamerlus wijst voor zich, eenhandige lus waardoor je je hamer gemakkelijk kunt meenemen en kunt pakken. De spijkerzakken zijn zakken die aan de buitenkant zitten en van speciaal materiaal zijn. Hierdoor prikken de spijkers die je meeneemt niet hinderlijk in je benen.

De werkjas als onderdeel van de werkkleding

Een goede jas is ook een belangrijk aspect van je werkkleding. Zeker als je buiten werkt is dit het onderdeel van de werkkleding die voor de broodnodige comfort zorgt. Ook bij de werkjas is functionaliteit belangrijk, maar comfort zeker zo belangrijk. De winterjassen hebben vaak een warme fleecevoering. Dit zorgt voor de broodnodige warmte maar ook voor voldoende bewegingsvrijheid. De stof aan de buitenkant is tegenwoordig van water- en winddicht materiaal, maar is tevens ademend. Dit zorgt ervoor dat als het net wat warmer is je niet gelijk gaat zweten.